Masaladoftande kycklinggryta

Det går även bra att laga grytan med 600 g lår- eller kycklingfilé. Filéerna är skinnfria så det behövs fett till bryningen.

1. Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med
skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
2. Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.
3. Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.
4. Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller
couscous.

Lenas masala
Till ca 2 msk:
2 tsk hel kummin
2 tsk mald koriander
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk mald gurkmeja
1/4 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Gör så här:
Mät upp och stöt ihop
kryddorna i en mortel eller
mixa dem i en mixer.

Recept från