Torkade äppelchips finns som snacks i välsorterade butiker, om inte så be butiken ta hem. Det går även bra med torkade äppelringar som finns att köpa i en del hälsokostbutiker.

För 20 bitar

Ingredienser

40 torkade äppelchips
2 msk calvados
300 g marsipan
1 msk ev. florsocker
250 g mörk blockchoklad (signum)

Marsipangodis med calvados och äpple – gör så här:

  1. Mixa äppelchips, calvados och marsipan i matberedaren, kör bara några varv tills massan hänger ihop. Pudra eventuellt lite florsocker på bänken så går det lättare att forma till två långa längder ca 35 cm. Skär varje längd i 10 bitar.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över vattenbad. Doppa bitarna i chokladen, dra eventuellt ett mönster med gaffel. Låt svalna i kylen. Förvara marsipangodiset i plastlådor med lock i kylen.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Godis, Jul, Övrigt