Marsipanägg med vit choklad

Recept på marsipanägg med vit choklad. Mandelmassa, vit choklad och nougat får äggen att påminna om Mozartkulor i smaken. Strössla dem med glittrigt socker i olika färger.

Annonsen laddas.

20 min

Marsipanägg med vit choklad

 

Gör så här:

1. Skär mandelmassa och nougat i 10 bitar. Forma mandelmassan runt nougatbiten och rulla till ett ägg.

2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn.

3. Doppa äggen, ett och ett, i chokladen. Ta upp äggen med hjälp av två gafflar och strö över strössel innan chokladen hinner stelna. Låt äggen stelna på bakplåtspapper.

 

Egen mandelmassa

Ca 190 g

Skålla, skala och mal 100 g sötmandel med mandelkvarn. Blanda med 1 1/2 dl florsocker (90 g). Arbeta in 1–2 msk äggvita. Knåda till fin konsistens. Förvara lufttätt i kylen upp till 4 veckor.

Recept från Allt om Mat