Som en dröm! Mjuka och lena marshmallows med knastrigt socker som bara smälter i munnen.

För 50 bitar

Ingredienser

6,5 gelatinblad
2,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 äggvita
0,5 dl persikopuré (barnmat)

Garnering:

2 passionsfrukter
1 dl strösocker

Marshmallows med persika och passionsfrukt — gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127°. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.
  3. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare 3 min.
  4. Klä en form med plastfolie, ca 20 x 30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna ca 8 timmar.
  5. Sätt ugnen på 100°. Dela och skrapa ut kärnorna ur passionfrukt­erna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka ca 1 timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.
  6. Skär marshmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.