Marockansk lammgryta med tomat, vitlök och rotfrukter

En mustig gryta med varma goda smaker som passar perfekt att förbereda.

Annonsen laddas.

30 min + 2 timmar kokning

Marockansk lammgryta med tomat, vitlök och rotfrukter

 

1. Skala lök och rotfrukter och skär i grova bitar. Skala vitlöksklyftorna. Lägg allt i en gryta.

2. Lägg i lammlägg och rosmarin. Fyll på med vin, tomater, vatten och kryddor så att det täcker. Låt koka under lock ca 2 timmar, tills köttet
börjar lossna från benet.

3. Ta upp läggarna och låt svalna något. Plocka loss köttet från ben,
senor och hinnor.

4. Mixa buljongen som är kvar med mixerstav till en mustig sås.

Recept på gremolata:

5. Hacka örterna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser.

6. Lägg köttet i såsen. Strössla över gremolatan och servera med couscous, bröd och yoghurt med lite ringlad olivolja över.

Recept från Allt om Mat