Smakrik och matig sallad med örter och citronsmakande kantareller. Servera den kall.

För 4 person(er) eller 6-8 person(er) som buffé

Ingredienser

2 dl matvete
250 g kantareller
2 kvisttomater
1 schalottenlök
1 citron
1 dl olivolja
1/2tsk+1/2 tsk salt
1krm+1 krm nymald svartpeppar
1 knippa persilja
1 knippa mynta

40 min

1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
2. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronsaft och -skal med olja, lök och tomater. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Marinera kantarellerna i citrondressingen ca 10 min.
5. Finhacka örtena och blanda med matvetet. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ihop matvetet med kantarellerna.

Fler recept med: Övrigt