Marinerade jordgubbar

Marinerade jordgubbar Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Marinerade jordgubbar

Ingredienser 4 person(er)

2 dl strösocker
1 st äggula
2 st äggvitor
2 st ark fryst fillodeg (ca 30x40 cm)
Tillbehör
, vaniljglass
Marinerade jordgubbar
2 msk flytande honung
1 st lime, rivet skal
0,5 st lime, pressad saft
1 l färska jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200°. Tina fillodegen.
2. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite i taget.
3. Lägg fillodegsarken på varandra på ett bakplåtspapper på en plåt.
Bred ut marängen över degen men lämna 3-4 cm bred kant runt om.
4. Rulla ihop till en lös rulle. Pensla ovansidan med äggula. Skär snitt i rullen med en vass kniv med ca 4 cm mellanrum.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sänk värmen till 150° och grädda ytterligare ca 20 min. Låt marängrullen kallna.
6. Skiva jordgubbarna. Blanda honung, limeskal och limesaft. Rör ner det i jordgubbarna.
7. Skär marängrullen i bitar och servera med jordgubbar och glass.

Recept från