Kotletterna är uthuggna med revbenen kvar. Be att få det styckat i affären. Eller laga rätten på vanliga fläskkotletter, gärna lite tunnare, då tar de upp mer smak från marinaden. Marinaden kan förberedas.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g fläskkotletter med ben

Karamelliserad marinad

0,75 dl strösocker
0,5 dl fisksås
4 schalottenlökar finhackade
2 krm svartpeppar
1 tsk five spices (kinesisk krydda)
4 vitlöksklyftor finhackade
2 citrongrässtjälkar finhackade
1 röd spansk peppar finhackad
1 msk kinesisk soja
2 msk honung
2 tsk sesamolja

Tillbehör

250 g äggnudlar
150 g shiitakesvamp
1 morot finstrimlad
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g paksoi

1. Marinad: Smält sockret i en tjockbottnad kastrull, det ska bli bärnstensfärgat. Häll i fisksås och låt sockret lösa sig under omrörning på svag värme. Tillsätt finhackad schalottenlök.
Låt marinaden svalna och blanda sedan i övriga ingredienser.
2. Lägg kotletterna i en skål och häll marinaden över. Blanda så kotletterna blir täckta. Marinera ca 2 timmar.
– Hit kan förberedas –
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Strimla svampen.
Stek eller woka svamp och morotsstrimlor i olja. Blanda i nudlarna.
Krydda med salt och peppar. Skölj och koka paksoi i lättsaltat vatten ca 3-4 min. Låt rinna av i durkslag. Vrid över lite svartpeppar.
4. Ta upp köttet ur marinaden spara den till att pensla köttet med vid stekning. Hetta upp en stekpanna. Stek kotletterna i omgångar i olja ca 3-5 min per sida beroende på tjocklek. Pensla på extra marinad under stekningen. Ta dem ur pannan och häll över stekskyn som bildats. Servera med tillbehören.