Musslor ger ett rikt tillskott på järn. Salladen kan också serveras som förrätt och räcker då till 4-6 pers.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g räkor oskalade( 80 g skalade)
1 burk musslor (225 g, varav 145 g musslor)
150 g blandad sallad
80 g körsbärstomater
150 g gurka

Marinad:

1 schalottenlök
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd chili, t e x spansk peppar
1-2 msk pressad citron
1 msk olivolja med citron t ex Zetas
0,5 dl persilja hackad eller 1 msk hackad koriander
1 krm salt
1 msk vatten

Tillbehör:

100 g grovt bröd (4 skivor)

1. Tina och skala räkorna, låt musslorna rinna av.
2. Marinad: Hacka schalottenlök, vitlök och chili. Blanda hacket med citronsaft, olja, persilja, salt och vatten. Lägg i räkor och musslor.
3. Riv salladen i bitar, halvera tomaterna och tärna gurkan. Blanda grönsaker och skaldjur.  Servera med grovt bröd.