Marinerad lammrostbiff med vitlök, citron och rosmarin

Recept på marinerad lammrostbiff med vitlök, citron och rosmarin. Marinerad lammrostbiff kan man göra 2 dagar i förväg. Får du inte tag på rostbiff går det även bra med entrecôte.

Marinerad lammrostbiff med vitlök, citron och rosmarin

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°. Skala och krossa 3 vitlöksklyftor och lägg dem i en mortel. Plocka 3 rosmarinkvistar från den träiga grenen och grovhacka. Lägg i morteln tillsammans med citronskal och citronsaft och mortla till en massa. Spara de urpressade citronerna.

2. Bryn lammköttet i en het stekpanna med smör och olja tills det har fått fin färg på alla sidor. Salta och peppra och klappa in örtblandningen noga. Skär gärna små hål i lammsteken och tryck in kryddblandningen.

3. Skala 5 vitlöksklyftor och lägg dem, 4 rosmarinkvistar och citronerna i en ugnssäker form. Lägg lammrostbiffarna ovanpå.

4. Tillaga köttet mitt i ugnen till 62° innertemperatur, ca 45 min.

Marinad:

5. Skala och finhacka löken. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i kylskåp 1-2 dagar. Vänd köttet någon gång så att det får en jämn smak av marinaden.

6. Skär köttet i tunna skivor före servering.

Recept från