Kycklingfiléerna bör marinera minst 1 timme innan de bryns och får sedan bräsera i kokossås.

För 2 personer

Ingredienser

2 kycklingfiléer små, ca 200 g
3 msk soja
1 lime rivet skal
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk ingefära färsk och riven
1 spansk peppar färsk och finhackad
1 tsk rapsolja
1 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk light 165 ml

Tillbehör:

125 g risnudlar
100 g gurka
80 g salladsblad

Marinerad kyckling i kokos

 

1. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan, 3-4 tvärgående snitt. Blanda soja, limeskal, vitlök, ingefära och pepparfrukt. Lägg det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 1 timme.
2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden men spara den till såsen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 1 min på varje sida.
3. Häll på vatten, resten av marinaden och smula ner buljongtärningen. Låt koka på medelgod värme ca 5 min. Häll på kokosmjölken och låt koka ytterligare 5 min. Vänd gärna filéerna några gånger under tiden.
4. Servera med kokta risnudlar och sallad.
Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.