Marinerad dovhjortytterfilé

Recept på marinerad dovhjortytterfilé. Smakrik filé som serveras i tunna skivor. Allt som krävs är lite tålamod, för köttet ska ligga länge i sin marinad. Filén är lika god varm som kall.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g dovhjortytterfilé
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
0,25 röd chili t ex spansk peppar
100 g soltorkade tomater
0,75 dl salt
1 liter vatten

Stekning:

2 msk smör

15 minuter + 1 dygn marinering + 45 minuter i ugn

Marinerad dovhjortytterfilé – gör så här:

  1. Marinad: Repa bladen från basilikan. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser med vattnet i en skål.
  2. Lägg filén i marinaden så att hela täcks av marinad. Låt stå i kylen ca 1 dygn. Rör om då och då.
  3. Sätt ugnen på 125°. Ta upp och torka filén med hushållspapper. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 45 min.
  4. Ta köttet ur ugnen och bryn det runt om i smör så att det får fin färg. Låt vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

Recept av Maria Silfverschiöld

 

Prenumerera på Allt om Mat – hitta aktuell kampanj här!

Tidningsomslag för Allt om mat juli 2017

Fler recept med: Kött, Övrigt, Vilt