När man grillar många grillspett kan ett tips vara att lägga dem i ett fiskgaller. På så sätt går det lätt att vända dem alla på en gång. Halloumiost är en cypriotisk fårost som ska ätas nygrillad.

För 6 personer

Ingredienser

1 kg benfritt lammkött (stek, ytterfilé eller kotlett)
250 g halloumiost
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk oregano

Marinad:

1 msk kinesisk soja
2 msk olja
2 tsk timjan
1 msk oregano
2 lagerblad smulade
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor små pressade
1 citron rivet skal

Tillbehör:

tomat och myntasallad (se recept 12/21 2002)
basilikasås med vitlök och tomater (se recept 12/21 2002

Marinad till lammspett

 

1. Skär köttet fritt från hinnor och skär det i 3 cm stora bitar.
2. Blanda samman marinaden, blanda ner köttet och låt det ligga svalt några timmar eller längre.
3. Skär osten i 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och trä upp det och osten på grillspett. Grilla dem ca 8 minuter. Snurra dem under grillningen. Strö över lite oregano.