Marinad till fläskkarré

Grilla inomhus i ugnen eller på utomhusgrill när det är säsong.
Den gröna pestosträngen sätter pricken över i. Servera med stekt ris. Överbliven pesto håller sig i kyl upp till en vecka.

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g entrecôte
1 st lök
200 g fläskkarré
150 g stark korv
1 st gul eller röd paprika
Marinad till fläskkarrén
0,5 msk sambal oelek
1 msk koncentrerad apelsinjuice
1,5 msk kinesisk soja
0,5 msk farinsocker
1 msk whisky
Persiljepesto
1 krm salt
1 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 dl parmesanost, riven
40 g persilja
0,5 dl pinjenötter

1. Skär kött, korv och grönsaker i grillstora bitar, fläsket i lite mindre bitar.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden i plastpåse. Lägg i fläsket.
Marinera ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Fördela och trä upp kött och grönsaker på spetten.
Salta och peppra.
5. Grilla tills karrén är genomstekt och entrecôten fortfarande lite röd inuti. Det tar ca 6-8 min.
6. Hacka persiljan i mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök ochpinjenötter, kör en gång till.
7. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång.
Blanda till sist i färskriven parmesan och salt. Peston ska inte rinna utan vara mer som en pasta.

Recept från