Marinad med kiwi

En klart asiatiskt inspirerad lättlagad rätt. Kalkonfilén bör ligga i marinaden minst 2 timmar, så börja med den och gör sedan i ordning resten.

1. Skär kalkonfilén i bitar och lägg dem i en skål. Skala och klyfta lökarna och lägg dem åt sidan.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Kör dem i en mixer eller med en stavmixer lite grann till en grynig massa. Blanda marinaden med kalkonbitarna och låt stå kallt att marinera minst 2 timmar.
3. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt den stå.
Rör om lite då och då så att sockret löser sig.
4. Blanda ihop salladen. Koka riset.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Tag upp kalkonbitarna ur marinaden och stek dem runtom ca 5 min, så att de får fin färg.
Lägg i de klyftade schalottenlökarna och stek ytterligare ca 2 min.
Servera direkt med melon- och kiwisallad, ris och dressing.

Recept från