Så här går det till att förvandla strömming till en delikatess.

För 8 person(er)

Ingredienser

Dag 1

300 g strömmingsfiléer
12 ättikssprit
5 dl vatten
1 msk salt

Dag 2

2 schalottenlökar
1 purjolök en bit på 10 cm
0,5 tsk salt
3 msk strösocker
1 dl dill hackad
0,5 dl olivolja
0,5 msk kryddpeppar krossad
3 lagerblad
1 tsk svartpeppar

1. Dag 1: Skölj strömmingarna, dra av skinnet och låt dem rinna av väl. Blanda ättika, vatten och salt och lägg strömmingen i blandningen 12 timmar.
2.Dag 2: Ta upp och låt strömmingen rinna av väl. Skala och strimla schalottenlök, skölj och strimla purjolöken.
3. Blanda salt, socker, lök, dill, olja, kryddpeppar, lagerblad och svartpeppar. Varva strömmingen med kryddblandningen i en burk. Lägg på ett fat och en tyngd och ställ kallt minst 2 dygn. Servera strömmingen på gott knäckebröd.