Märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor

Recept på märgbakad kalvrygg, pommes de terre Mirette och bondbönor. Du kan använda smör i kryddtäcket om du inte hittar märg. Färska bondbönor kan ersättas med 175 g frysta.

 

40 minuter + 55 minuter i ugn
  1. Skölj märgen i kallt vatten ca 15 min och låt den sedan rinna av (detta hoppar man över om man använder smör). Lägg märg eller smör och örter i en matberedare och mixa tills det är slätt. Blanda ner pankon och krydda med salt.
  2. Sätt ugnen på 150°. Putsa eventuellt köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Tryck ut örttäcket på köttet.
  3. Tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 45 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.
  4. Potatis: Skala och skär potatisen i tändstickstunna strimlor. Låt smöret smälta i en stekpanna på medelvärme. Lägg potatisen i stekpannan och låt den puttra sakta tills den är genommjuk.
  5. Riv tryffeln. Blanda ner tryffeln i potatisen och tillsätt fond och salt. Häll potatisen i en ugnssäker form och riv över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 10 min.
  6. Bönor: Sprita och skala bönorna. Koka dem i vatten med salt ca 2 min. Låt rinna av.
  7. Servera köttet med potatis och bönor. 

Recept av Mattias Larsson och Andreas Larsson

Recept från