Marängtuppar

Recept på jättefina marängtuppar som garnering på tårta. Använd gärna tupparna som blir över som placeringskort. 

Annonsen laddas.

30 min + 1 timme i ugnen

Marängtuppar

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna med ättikan och hälften av sockret till hårt skum. Sänk vispens hastighet och vispa ner ­resten av sockret. Ta bort 2 dl ­marängsmet och färga 1 dl vardera med röd och gul hushålls-färg. Lägg de färgade och den ofärgade marängsmetarna i varsin spritspåse.

2. Spritsa först en stor vit marängboll på bakplåtspapper på en plåt. Dra spritspåsen nedåt och sedan hastigt uppåt så att det blir en liten svans på tuppen. Spritsa därefter en liten boll som huvud. Spritsa små röda tuppkammar och små gula näbbar på tupparna.

3. Grädda marängtupparna mitt i ugnen tills de släpper papperet och har fått lite färg, ca 1 timme. Låt kallna på galler.

4. Rita små ögon på tupparna med ätbar färgpenna.

Recept på Kokostårta med passionsfruktscurd

Recept från Allt om Mat