Marängtårta med grädde och hallon

Marängtårta är en perfekt efterrätt för många. I den här marängtårtan finns citrongrädde, pinjenötter och hallon. Man kan även dekorera med jordgubbar.

Marängtårta med citronkräm Receptbild - Allt om Mat
Åsa Dahlgren

Marängtårta med grädde & hallon

Ingredienser 12 bitar

Marängtårta:
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 st äggulor
4 msk mjölk
100 g smör, rumsvarmt
Maräng:
2,5 dl strösocker
5 st äggvitor
50 g pinjenötter
Fyllning:
3 dl vispgrädde
0,5 l hallon, cirka
2 dl lemon curd

Marängtårta

1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
3. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
4. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
6. Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.

Recept från