Marängsviss med twist – bananglass, hallon och fudgesås!

Recept på marängsviss med twist, med bananglass, hallon och chokladfudgesås. Pastafärg, av märket Squires kitchen, finns att köpa på Panduro hobby ­och ­på nätet.

Annonsen laddas.

25 min + 2 1/2 timme gräddning

Marängsviss med twist

Maränger:

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor och ättiksprit med hälften av sockret till fast skum. Häll därefter i resten av sockret lite i taget och vispa till ­en tjock och fast marängsmet. Ringla i pastan eller färgen och vänd runt försiktigt med en knivspets utan att det blandas för mycket. Klicka ut ca 16 maräng­toppar med hjälp av två skedar på en ­plåt med bakplåtspapper.

2. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 1 timme.

Bananglass:

3. Låt glassen tina något i rumstemperatur. Lägg den i en matberedare. Skala och mosa bananerna och lägg dem i matberedaren. Mixa slätt. Häll glassen i en form och frys in igen.

Chokladfudgesås:

4. Blanda alla ­ingredienser i en kastrull och låt småkoka 3–4 min. Låt kallna.

Grädde:

5. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön och grädde. Vispa grädden fluffigt lös.

6. Varva maränger med glass, grädde och hallon . Ringla över sås och strö på mandelspån.

Recept från Allt om Mat