Marängbotten

En glasstårta som alltid brukar göra succé. Hela formen ställs i frysen, och inför kalaset är det bara garneringen som återstår.

Ingredienser 1 tårta, ca 8 bitar

Marängbotten
1,5 dl strösocker
4 st äggvitor
75 g mörk blockchoklad
20 st valnötter, 80 g
Glass
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
0,5 dl florsocker
Till garnering
, kiwi eller annan frukt eller bär

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 175°. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Finhacka valnötter och blockchoklad.
3. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner socker, valnötter och choklad i äggvitorna. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna.
4. Glass: Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten på den kalla marängbotten. Frys in.
5. Vid servering: Garnera med skivor av kiwi eller annan frukt.

Recept från