Marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde

Recept på marängbakelser med rabarbersmörkräm, jordgubbar och vispad grädde. En perfekt sommardessert. Tänk att få en alldeles egen jordgubbstårta till midsommar!

Annonsen laddas.

30 min + 1 timme i ugn

Så här gör du de underbara marängbakelserna med jordgubbar och rabarbersmörkräm

 

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitor och socker kraftigt till en glansig och luftig marängsmet. Fördela smeten i 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Släta till dem med en sked till ca 10 cm i diameter och gör en låg grop i varje maräng
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt dem svalna något på plåten och lyft över dem på ett galler där de får kallna.
  3. Kompott: Skär rabarbern i mindre bitar. Koka dem med socker och vatten i en kastrull på medelhög värme ca 5 min, tills rabarbern har kokat sönder. Smaksätt med vaniljsocker och citronsaft och låt kallna.
  4. Smörkräm: Smält smöret i en kastrull och blanda i socker och grädde. Tillsätt äggulorna. Låt krämen sjuda på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad. Tillsätt vaniljsocker. Vänd ner  rabarberkompotten.
  5. Vispa grädden till garnering. Fyll marängbottnarna med rabarber-smörkräm och bre på grädden. Toppa med jordgubbar och en liten kvist citronmeliss.

Recept från Allt om Mat