Marängbädd med jordgubbsgrädde

Sommartårtan nummer ett: jordgubbar och maräng. Lika enkel som god.

Marängbädd med jordgubbsgrädde

1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till fast skum, gärna med elvisp. Vispa i sockret, lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse när marängsmeten är riktigt fast.
2. Bred ut en del av marängsmeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med resten av marängsmeten till en kant.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt marängformen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper från papperet. Förvara torrt till servering.
4. Vid servering: Snoppa och mosa jordgubbarna med florsockret. Vispa grädden med strösockret. Blanda i vaniljsocker och mosade jordgubbar. Fyll marängformen med jordgubbsgrädden. Garnera med jordgubbar och mynta.

Recept från