Mangoyoghurtmousse

Friskt och lätt både att göra och att äta. För 8 personer i glas om 5 msk eller till 16 personer i glas i snapsstorlek.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Blanda mangopuré, florsocker och yoghurt i en bunke. Vispa grädden fluffig, ej för hårt.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Dra kastrullen åt sidan och vänd ner en del av mangoblandningen och blanda väl.
3. Blanda det med resten av mangoblandningen och grädden.
Fördela i små glas ca 7 cl och ställ kallt att stelna.
4. Hallongelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i lite av hallonsaften.
Tillsätt resten av saften, vatten, citronsaft och eventuellt karamellfärg. Fördela över mangomoussen och ställ kallt att stelna i ca 1 timme. Servera.

Recept från