Om mangon är omogen kan den läggas i ett soligt fönster 2-3 dagar så mognar den. Eller använd fryst mango, som inte behöver tinas innan den  läggs i sockret.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 magnor väl mogna à 300 g (ca 500 g fruktkött)
2 gelatinblad
1 dl strösocker
2 msk lime pressad

Myntayoghurt

2 dl turkisk yoghurt
2 msk florsocker
4 msk mynta hackad

Garnering

6 drömmar (småkakor)
12 myntakvistar

Mangoterrin med myntayoghurt

1. Skala och skär mangon i stora tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
2. Smält socker och limesaft i en stekpanna tills sockret är gyllenbrunt. Lägg i mangobitarna och låt koka 1-2 min.
3. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i stekpannan. Häll fruktblandningen i en liten plastklädd form, ca 1 liter. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Ställ terrinen i frysen ca 1 timme så att den blir halvfryst.
4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.
5. Skär terrinen i skivor och servera med myntayoghurt. Garnera med krossade kakor och myntakvistar.