Mango- och limesorbet

Superenkel sorbet med fryst mango och lite lime. Friskt syrligt och sött efter maten.

För 10 person(er)

Ingredienser

Mango- och limesorbet

600 g fryst mango
4 dl crème fraiche
2 lime, rivet skal + 1msk pressad saft
2 dl vit sirap

Fruktsallad

2 mango
1 ananas
2 msk vit sirap

10 min + tid i frys

Mango- och limesorbet – gör så här:

  1. Häll de frysta mangobitarna i en matberedare. Tillsätt crème fraiche, limeskal, lime­saft och sirap.
  2. Mixa ganska länge till en jämn kräm. Häll upp i en burk med tätt­slutande lock och förvara i frysen ca 1 timme. Vid längre frystid kan sorbeten ställas ca 30 min i kylen före servering.
  3. Skala, kärna ur och skär mangon i ca 1/2 cm stora bitar. Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär fruktköttet i ca 1/2 cm stora bitar. Blanda frukten med sirap och servera till sorbeten.