Mandelstjärnor

Mandelmjöl finns att köpa bland annat av märket Maître Prunille. Lägg degen i kylen mellan kavlingarna så blir den mer lättkavlad.

Annonsen laddas.

40 min + 8 timmar för degen att vila

1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn om du inte har mandelmjöl. Riv bittermandeln.

2. Blanda snabbt ihop mandelmjöl, bittermandel, mjöl, vaniljsocker, socker, smör och ägg i en matberedare.

3. Ta upp degen och tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två bitar. Lägg degarna i var sin plastpåse och låt vila ca 8 timmar i kylen.

4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut varje degbit på mjölad arbetsbänk till en tunn platta. Stansa ut stjärnor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.

Recept från Allt om Mat