Mandelpotatissoppa med stekt röding

40 min
Denna goda rätt skvallrar om att Karin har rötter i Norrland. Röding, mandelpotatis och svamp är goda ingredienser som här samsas i en soppa med tillbehör. Rödingen kan ersättas med samma mängd lax om den är svår att få tag på.

1. Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2. Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt grädde, buljongtärning och hälften av mjölken. Låt koka upp och mixa slätt med mixerstav.
3. Kantarellfräs: Ansa kantarellerna eller låt burkkantareller rinna av. Skala och strimla morotten. Strimla sockerärterna tunt. Skala och skär schalottenlöken i ringar.
4. Stek kantarellerna i smöret tills de fått fin färg. Tillsätt socker-
ärter, morot och schalottenlök och låt fräsa med ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
5. Fisk: Skär rödingen i breda bitar på snedden. Salta och peppra rödingen. Stek den i olja och smör tills den fått fin färg, ca 3 min per sida.
6. Häll resten av mjölken i soppan. Låt koka upp och mixa soppan skummig med mixerstav. Servera soppan med röding och kantarellfräset som tillbehör.

Recept från