Potatismos till fest.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kalvlever skivor
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
oljan från vitlöken

Mos

10 vitlöksklyftor skalade
0,5 dl olivolja
750 g mandelpotatis
2 msk smör
2,5 dl mjölk
2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar

Kaprissky

4 msk balsamvinäger av äpple
1,5 msk vatten
3 msk kapris

Tillbehör

150 g friséesallad
0,5 msk olivolja
0,5 krm salt
1 nypa svartpeppar nymald

1. Börja med vitlöken och potatisen. Värm oljan i en stekpanna och lägg i den skalade vitlöken, dela stora klyftor. Stek på svag värme i olivoljan, ca 10 min, så att den blir ljust gyllenbrun. Ta upp klyftorna och spara oljan som fått god smak av vitlök till stekningen av kalvlevern.
2. Skala potatisen och koka den mjuk, stöt eller pressa den. Blanda i smör, mjölk, krydda med salt, peppar och vitlöksklyftorna, men spara gärna några klyftor till garnering. Blir moset för fast, späd med mer mjölk.