Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw

Enkel vardagsrätt med frasig panerad tofu och sallad på det glutenfria kornet durra.

För 1

Ingredienser

275 g neutral fast tofu gärna ekologisk
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk tamarisoja 

Durrasallad

2 dl durrakorn
200 g sockerärter
2 salladslökar

Gyllene morotsslaw

1 dl sojadryck
1 msk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
300 g morötter
1 rött äpple

Garnering

koriander

40 MIN

Panerad tofu med durrasallad och morotsslaw – gör så här:

  1.  Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ca 20 min.
  2. Sallad: Koka durran enligt anvisning på förpackningen. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Kyl av i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Blanda durra, sockerärter och lök.
  3. Morotsslaw: Mixa sojadryck, senap och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsatt mixa tills det är en tjock majonnäs. Krydda med salt.
  4. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och grovriv äpplet. Blanda morötter och äpple med 1/2 dl av majonnäsen, resten kan sparas i en burk med tättslutande lock ca 1 vecka i kylen.
  5. Skär tofun i skivor. Vänd dem runt om i mandelmjöl. Stek på medelvärme i kokosolja tills tofun är gyllene på båda sidor. Sänk värmen, ringla över tamari och låt den sjunka in.
  6. Servera durrasalladen med morotsslaw och nystekt tofu. Garnera med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu:

Fler recept med: Veganskt, Vegetariskt