Mandelpajer med körsbärssylt

Frasig botten och fyllning med mandelmassa och körsbär – de här pajerna är fullkomligt underbara.

30 min + 30 min i kyl + 25 min i ugn

Mandelpajer med körsbärssylt

1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i små pajformar, ca 8 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och bittermandlar. Blanda mandelmassa, bittermandel och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in dem i smeten.

3. Låt ev sylten rinna av i en sil om den är lös. Lägg en klick körsbärssylt i pajskalen. Toppa med mandelmassesmeten. Släta till med en palett eller kniv.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.

5. Toppa pajerna med vispad grädde och körsbär och servera.

Körsbärssylt: Blanda 225 g frysta körsbär och 1 dl syltsocker i en kastrull. Koka ca 3 min. Låt svalna.

Recept från