Mandelmusslor med passionsfyllning

Sylt och grädde är den klassiska fyllningen. Passionsfrukt känns nytt och fräscht!

40 min+1 timme i kyl+12 min i ugn

1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och lägg den i kylen ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.
3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil, mät till ca 1/2 dl. Vispa grädden till fast skum tillsammans med florso ckret. Vänd i osten och passionsfruktspurén.
4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Fördela passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.

Recept från