Mandelmusslor - bästa receptet. Servera de spröda mandelmusslorna med sylt och grädde.

För 20 kakor

Ingredienser

50 g sötmandel
100 g smör rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 ägg
1,75 dl vetemjöl

Tillbehör

1 burk sylt
1 pkt grädde vispad

Mandelmusslor – gör så här:

  1. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200º. Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk. Dela rullen i ca 20 bitar. Tryck ut degbitarna i smorda krusiga metallformar.
  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna. Servera med sylt och vispad grädde.