Kycklingen är ugnsstekt och har ett gott lite knaprigt täcke av flagad mandel, citron och honung.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1,5 msk honung
0,5 tsk citronskal rivet
1 msk pressad citronsaft
1 dl mandelspån
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Basilikasås

1 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl fryst basilika hackad
0,5 dl fryst spenat hackad
1 msk Maizena majsstärkelse
1 krm vitpeppar nymald

Till servering

500 g potatis kokt
100 g blandad sallad

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda honung, citronskal och citronsaft, mandelspån, salt och peppar. Bred blandningen på kycklingen och ställ in den mitt i ugnen 20-25 min, eller tills innertemperaturen har kommit upp till 68°.
2. Koka ihop matlagningsgrädde, mjölk och buljongtärning tills ca 3/4 återstår. Rör ner basilika och spenat. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt koka 1-2 min.
Smaka av med nymald vitpeppar.
3. Servera kycklingen med basilikasås, kokt potatis och sallad.