Alltid lika populärt och lätt att variera med olika sorbeter - eller varför inte vaniljglass och jordgubbar nu när gubbtider stundar.

För 6 korgar

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk honung
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån

Mandelkorgar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret. Tillsätt socker, honung, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Låt sjuda 1-2 minuter.
  3. Klicka ut smeten i rundlar på plåt med bakplåtspapper. Men bara några åt gången eftersom de flyter ut väldigt mycket. Grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt svalna något tills de kan lossas och lyftas upp med en stekspade över upp- och nervända glas.
  4. Stelnar de för mycket kan man värma dem en kort stund i ugnen.
    Nyp till lite i kanterna så att det blir lite korgliknande. Låt kallna innan de lossas. Före serveringen fylls de med sorbet eller glass.