Mandelkorgar med hallongrädde

Lättgjorda mandelkorgar som fylls med mandelmassegrädde och hallon. Hallonen blandas ner frysta i grädden. I stället för hallon är det också gott med hjortron eller någon sylt, men då behövs inget socker. Till korgarna har vi använt en muffinsplåt men det går lika bra med stora mazarin- eller cocotteformar.

Annonsen laddas.

Mandelkorgar med hallongrädde

 

1. Sätt ugnen på 200°. Ta fram degen och låt den ligga i sin förpackning ca 10 min. Lossa degarken försiktigt.
2. Smält smöret och pensla på ena sidan med smör. Strö på ca 1 tsk hackad mandel och 1/2 tsk socker på varje ark. Tryck fast mandeln med handen. Tryck ner arken i formarna lite försiktigt och grädda mitt i ugnen ca 8 min.
3. Vispa grädden med sockret. Grovriv mandelmassan direkt i grädden och rör ner hallonen men spara några till garnering.
4. Precis före servering fylls formarna med grädden och garneras med några hallon.

Recept från Allt om Mat