Mandelkakor

Utgår du från färdig mandelmassa är kakorna ytterst lättgjorda.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200° (varmluft 175°).
2. Skålla och skala sötmandeln. Mal den 2 gånger på mandelkvarn, sista gången med sockret. Eller riv mandelmassan på rivjärn.
3. Tillsätt äggvita lite i sänder till mandeln eller den rivna mandelmassan. Arbeta massan kraftigt till en smidig och så lös deg att den kan formas eller spritsas. Färga den ev försiktigt.
4. Forma kulor eller stänger eller spritsa smeten till små toppar eller rosor direkt på smord plåt eller bakplåtspapper. Garnera med halverade nötkärnor, mandelstrimlor eller cocktailbär.
5. Grädda mitt i ugnen ca 8 min.
6. Låt kakorna kallna. Doppa eller glasera dem ev delvis med smält choklad.

Recept från Allt om Mat