Mandelflarnsbakelser

Recept på fyllda mandelflarn med hjortronkräm. Flarnen kan frysas ofyllda för att läggas ihop med krämen vid servering.

För 12 bakelser:

Ingredienser

50 g sötmandel skalad
50 g smör
1 dl vetemjöl
50 g glykos (ca 3 msk)
0,75 dl strösocker

Hjortronkräm:

0,5 dl hjortronmarmelad eller fast sylt
200 g färskost naturell

Garnering:

florsocker

20 minuter + 10 minuter i ugn

Mandelflarnsbakelser – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg. Rulla 24 kulor av degen och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills flarnen fått gyllene färg. Stansa ut dem med en ring om du vill ha dem helt perfekt jämna. Men man får vara snabb innan de hinner stelna när de kommer ur ugnen. Låt flarnen kallna på galler.
  3. Kräm: Blanda marmelad och ost. Lägg ihop kakorna två och två med hjortronkräm mellan. Pudra över florsocker och servera.

Recept av Cecilia Hansson

 

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Övrigt