Mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar

Recept på mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar. En kaka som passar utmärkt som dessert. Den spännande hallonsåsen med ­peppar ger kakan ett extra lyft!

Mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och lägg i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Smält smöret i en kastrull och blanda med kakaon. Rör ner blandningen  i mandelsmeten.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna, 20 x 30 cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3. Glasyr: Hacka chokladen och smält den med smöret på låg värme i en liten kastrull.
4. Bre glasyren över kakan och strö på pistaschnötter. Skär den i rutor som du sedan delar på diagonalen.
5. Hallonsås: Koka upp 200 g hallon, svartpeppar och florsocker. Mosa hallonen mot kastrullkanten. Låt stå och dra ca 10 min. Sila bort svartpepparkornen.  Servera chokladkakan med hallonsås och garnera med färska hallon.

Recept från