Mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar

Recept på mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar. En kaka som passar utmärkt som dessert. Den spännande hallonsåsen med ­peppar ger kakan ett extra lyft!

Annonsen laddas.

Mandelchokladkaka med ­hallonsås smaksatt med ­svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och lägg i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Smält smöret i en kastrull och blanda med kakaon. Rör ner blandningen  i mandelsmeten.
2. Bred ut smeten i en liten långpanna, 20 x 30 cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3. Glasyr: Hacka chokladen och smält den med smöret på låg värme i en liten kastrull.
4. Bre glasyren över kakan och strö på pistaschnötter. Skär den i rutor som du sedan delar på diagonalen.
5. Hallonsås: Koka upp 200 g hallon, svartpeppar och florsocker. Mosa hallonen mot kastrullkanten. Låt stå och dra ca 10 min. Sila bort svartpepparkornen.  Servera chokladkakan med hallonsås och garnera med färska hallon.

Recept från Allt om Mat