Torkade nyponskal finns i hälsokostbutiker.

För 8 person(er)

Ingredienser

75 g mandelbiskvier
2 ägg
0,5 dl florsocker
1 burk mascarponeost (250 g)

Gelé

3 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk citron pressad
50 g nyponskal torkade
2 gelatinblad

Mandelbiskvikräm med nypongelé

1. Gelé: Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Tillsätt nyponskalen och låt dem koka  ca 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
2. Sila ifrån nyponen och pressa ut saften försiktigt. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén kallna tills den blivit trögflytande.
3. Madelbiskvikräm: Grovhacka mandelbiskvierna. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blanda ner mascarpone och mandelbiskvier i äggulepöset. Vänd ner äggvitorna. Fördela krämen i glas.
4. Häll gelén över krämen och ställ kallt ca 1 timme före servering.