Låt var och en få en egen liten skål att dippa i.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 dl mandel
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk balsamvinäger
0,75 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar
0,75 dl olivolja extra virgine
3 dl gräddfil

Dip:

400 g svensk rostbiff skivad och färdigstekt
1 blomkålshuvud litet
2 paprikor i olika färger
4 tomater
4 morötter
0,5 isbergssallad

1. Rosta mandeln i torr stekpanna.
2. Mixa mandeln mycket fint med vitlök, vinäger, salt och peppar.
3. Tillsätt oljan droppvis och kör till en slät puré.
4. Blanda såsen med gräddfil och häll upp i små dipskålar.
5. Rulla ihop rostbiffen till rullar, dela blomkålen i små buketter, skär paprikan i bitar, skär tomaterna i klyftor, skala morötterna och skär dem i bitar. Dela salladen.
6. Lägg upp grönsaker och morotsbitar på tallrikar.
7. Servera dipsåsen med rostbiff, grönsaker, morot och bröd att dippa.