För 4 portioner

Ingredienser

4 laxöring i bitar à 150 g
0,5 färsk vitlök grovt hackad
1 dl rapsolja
2 msk naturell yoghurt
2 dl gröna linser helst Belugalinser
5 dl vatten till kokning
1 fänkålshuvud hackat i centimeterstora bitar
1 dl mandelspån
3 citroner rivet skal från
2 lime rivet skal från
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 180 grader. Koka linser, fänkål, lök i vattnet med 1 tesked salt i 25-30 minuter.
2. Bryn vitlöken hastigt i en stekpanna, den får inte ta färg!
3. Flytta över allt till en mixer. Häll försiktigt i rapsoljan och yoghurten, salta och peppra. Kör tills såsen blir slät.
4. Lägg laxöringen i en eldfast form, Salta och peppra. Blanda mandelspån med citron- och limeskalen. Stryk ut
över fisken. Baka i ugnen i 8-10 minuter.

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter