Den här goda kakan och ett glas sött mousserande vin kom vår reseledare Björn och överraskade oss med, efter ett dopp i de naturliga bassängerna i Fosse Bianche. Succén var given.

För 1 kaka

Ingredienser

180 g vetemjöl
0,5 dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Fyllning:

1 dl sötmandel
2 bittermandlar
500 g kesella
1 citron skal och saft
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, socker och smör i små bitar i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
4. Mixa sötmandel och bittermandel i matberedaren. Tillsätt kesella, rivet citronskal, citronsaft, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Mixa till en slät smet.
5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna.