Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås

Mandarinsufflé: Den här sufflédesserten är enkel att servera eftersom mandarinerna fylls med sufflémassan och fryses in flera dagar i förväg. Sedan är det bara att grädda dem direkt ur frysen!

Annonsen laddas.

Mandarinsufflé med morotskaka och hallonsås

Mandarinsufflé:
1. Dela mandarinerna på tvären (spara skalet). Gröp ur
fruktköttet och pressa ur juicen och sila den. Spara 2 dl.
2. Blanda juice med 1/2 dl socker, potatismjöl och Cointreau i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt kallna.
3. Pensla insidan av mandarinskalen med smör och sockra även insidan (1/2 dl). Ställ mandarinskalen i frysen 1 timme.
4. Vispa äggvitor till skum, tillsätt 1/2 dl socker och vispa hårt till en marängsmet, gärna med elvisp. Blanda ner lite av marängsmeten i mandarinmassan och vänd därefter ner resten. Fyll de frysta skalen och ställ dem i frysen igen. Hit går bra att förbereda.
5. Servering: Sätt ugnen på 225°. Ställ mandarinerna, direkt från frysen, på en ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills de rest sig och fått lite färg. Servera direkt.

Morotskaka och hallonsås:
1. Kakan: Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Rör ner olja och morötter.
2. Smörj och bröa en 2-liters brödform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Stjälp upp och låt kallna på galler.
3. Fyllning: Blanda samman ingredienserna.
4. Dela kakan i 3-6 lager och bred ostkrämen emellan. Lägg plastfolie i bakformen och lägg tillbaka den nu fyllda tårtan. Ställ formen i frysen.
5. Hallonsås: Mixa hallon och florsocker. Sila bort kärnorna.
-Hit går bra att förbereda-
6. Servering: Låt morotstårtan halvtina. Skär upp halva tårtan i bitar, fördela på tallrikar (lägg tillbaka resten av tårtan i frysen till ett senare tillfälle). Garnera med hallonsås, servera direkt med varma mandarinsuffléer.

Recept från Allt om Mat