Mandarinmousse i sitt skal

Fräsch och härlig efterrätt.

1. Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Skär av ett lock på mandarinerna (som till en semla). Spara locken. Gröp ur fruktköttet och kör det i mixer till en juice, sila.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i juicen och apelsinkoncentratet. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.
3. Lyft upp och gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda dem med lite av moussen och vispa sen ner allt i moussen under kraftig vispning. Fördela omedelbart i de urgröpta skalen. Förvara i kylen under plastfilm. Hit kan förberedas dagen före.
4. Några timmar innan gästerna kommer vispas grädden
med mandarinlikören och sockret. Spritsa vackra toppar på mandarinerna och dekorera med locket. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

Recept från