Vi brukar göra minst 2 kilo av mammas rödkål till jul och tar fram och steker på lite åt gången. Det går åt rätt mycket, för den här rödkålen är den godaste vi vet.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kg rödkål
50 g smör
0,75 dl svartvinbärssaft koncentrerad
0,75 dl rödvinsvinäger
1 dl sirap ljus
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar nymald

Mammas rödkål – gör så här:

  1. Finstrimla rödkålen. Fräs kålen på medelvärme i smör i omgångar (ca 500 g i taget brukar vara lagom) i en stekpanna. Lägg över kålen i en gryta.
  2. Smaksätt med saft, vinäger, sirap, salt och peppar och låt puttra utan lock tills kålen är riktigt mjuk.
  3. Servera kålen direkt eller låt den kallna. Stek den kalla kålen i lite smör. Smaka av igen med kryddor och stek tills rödkålen är lätt knaprig och mörk i färgen.