Malins sommarsallad

Den här salladen är enkel, fräsch och väldigt god. Genom grillning får bläckfisk och räkor god smak. Man kan även halstra dem hastigt i en stekpanna.

1. Rensa bort brosket och skär ringar av bläckfisken. Skala
räkorna. Skär eller bryt salladen i grova bitar. Skär paprika och gurka i bitar. Blanda med salladen. Lägg upp den på 2 tallrikar.
2. Trä upp bläckfisk och räkor på spett eller lägg dem i halster så de inte faller ner om du använder utegrill. Grilla bläckfisken i ca 1 minut per sida. Grilla även räkorna hastigt. Använder du grillpanna behövs inga spett. Hetta upp pannan ordentligt före grillningen.
3. Blanda ner den nygrillade bläckfisken och räkorna i
ostronsås. Fördela dem sedan över salladen. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera med en limeklyfta.

Recept från