Den här salladen är enkel, fräsch och väldigt god. Genom grillning får bläckfisk och räkor god smak. Man kan även halstra dem hastigt i en stekpanna.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g bläckfisktuber (4 st)
400 g räkor med skal
0,5 isbergssalladshuvud
50 g babyspenat
1,5 gurka
1 paprika röd
2 msk ostronsås (finns på den asiatiska avdelningen)
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Till servering

2 limeklyftor

1. Rensa bort brosket och skär ringar av bläckfisken. Skala
räkorna. Skär eller bryt salladen i grova bitar. Skär paprika och gurka i bitar. Blanda med salladen. Lägg upp den på 2 tallrikar.
2. Trä upp bläckfisk och räkor på spett eller lägg dem i halster så de inte faller ner om du använder utegrill. Grilla bläckfisken i ca 1 minut per sida. Grilla även räkorna hastigt. Använder du grillpanna behövs inga spett. Hetta upp pannan ordentligt före grillningen.
3. Blanda ner den nygrillade bläckfisken och räkorna i
ostronsås. Fördela dem sedan över salladen. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera med en limeklyfta.

Fler recept med: Midsommar, Övrigt, Sallader, Skaldjur