Makrill med sallad av endive, apelsin och krabba

Makrill passar bra att grilla eftersom den är fet och fast i köttet.

1. Glace: Mixa mango chutney slät med mixerstav. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda mango chutney, limeskal, limesaft och chili. Smaka av med salt. Spara hälften av glacen till servering.
2. Endivesallad: Plocka endivebladen och lägg dem i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.Häll av vattnet från endiverna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Blanda endiveblad, fänkål och apelsiner till en sallad. Smaka av med salt och peppar och ringla över olja. Fördela krabbköttet över.
3. Krydda makrillen med salt och pensla med olja. Grilla den på direkt värme med skinnsidan ner först, ca 5 min per sida. Pensla med glace under tiden.
4. Servera makrillen med endivesallad och den sparade glacen.

Recept från