Makrill med ångad broccoli och brynt smörsås med citron och tryffel

Vill du hellre grilla fiskarna går det utmärkt.

40 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj limefrukterna noga och skär dem i tunna skivor. Skiva ingefäran. Hacka citrongräset lite på den tjocka delen, ta bort eventuella torra delar. Skär i grova bitar.

2. Fyll fisken med limeskivor, ingefära och citrongräs. Salta och peppra. Lägg fiskarna i en oljad ugnssäker form.

3. Tillaga ca 15 min i ugnen, tiden beror på fiskarnas storlek och tjocklek.

4. Sås: Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt soja, citronskal och -saft och tryffelolja.

5. Broccoli: Ansa och skölj broccolin. Ångkoka hastigt. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna. Ringla över olja och pressa över citronsaft. Salta och peppra och strössla över sesamfrön vid servering. Servera fisken med kokt ris, broccoli och smörsås.

Recept från