Vill du hellre grilla fiskarna går det utmärkt.

För 6 pers

Ingredienser

Makrill

6 makrillar (à 500 g), fjällade och urtagna
2 lime
2 bitar ingefära (à ca 10 cm)
3 citrongräs
3 msk flingsalt
3 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja

Brynt smörsås

200 g smör
1 1/2 dl japansk soja
1 citron, rivet skal
5 msk pressad citron
1 msk tryffelolja

Broccoli med citron och sesam

600 g asiatisk broccoli eller vanlig
2 msk sesamfrön
2 msk olivolja
1 msk pressad citon
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

jasmin- eller basmatiris

40 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj limefrukterna noga och skär dem i tunna skivor. Skiva ingefäran. Hacka citrongräset lite på den tjocka delen, ta bort eventuella torra delar. Skär i grova bitar.

2. Fyll fisken med limeskivor, ingefära och citrongräs. Salta och peppra. Lägg fiskarna i en oljad ugnssäker form.

3. Tillaga ca 15 min i ugnen, tiden beror på fiskarnas storlek och tjocklek.

4. Sås: Bryn smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt soja, citronskal och -saft och tryffelolja.

5. Broccoli: Ansa och skölj broccolin. Ångkoka hastigt. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna. Ringla över olja och pressa över citronsaft. Salta och peppra och strössla över sesamfrön vid servering. Servera fisken med kokt ris, broccoli och smörsås.