Makaronilåda

I stället för makaroner har vi valt en annan typ av pasta som håller sig lite mer ”tuggig” eller ”al dente” i ugnen.

Annonsen laddas.

20 min + 30 min i ugnen

Makaronilåda

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackning-en men ta av någon minut tidigare och häll av i durkslag.
3. Dela, skölj och strimla löken. Fräs i 1 msk olja ca 3 min.
4. Putsa och skär skinkan i tärningar. Blanda med pasta och stekt lök.
5. Smörj en form (ca 20×30 cm) med 1 msk olja. Fyll med pastablandningen.
6. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll över pastan.
7. Hacka persiljan och strö hälften över pastan. Toppa med riven ost.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
9. Strö över resten av persiljan och servera genast, gärna med en grönsallad till!

Recept från Allt om Mat