Makaronilåda

Recept på makaronilåda. I stället för makaroner har vi valt en annan typ av pasta som håller sig lite mer ”tuggig” eller ”al dente” i ugnen.

20 min + 30 min i ugnen

Makaronilåda – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackning-en men ta av någon minut tidigare och häll av i durkslag.
  3. Dela, skölj och strimla löken. Fräs i 1 msk olja ca 3 min.
  4.  Putsa och skär skinkan i tärningar. Blanda med pasta och stekt lök.
  5. Smörj en form (ca 20×30 cm) med 1 msk olja. Fyll med pastablandningen.
  6. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll över pastan.
  7. Hacka persiljan och strö hälften över pastan. Toppa med riven ost.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  9. Strö över resten av persiljan och servera genast, gärna med en grönsallad till!

Recept från /LagaLätt